About

Moje ime je Nikolina Dianežević i tridesetogodišnja sam prvostupnica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, smjera Gastronomija i restoraterstvo. Prekvalificirana sam kuharica, samouka slastičarka i fotografkinja, zaljubljenica u prirodu, rekreaciju, vježbanje, vožnju biciklom… Volim dobru zabavu, ali i ugodne i opuštene večeri s prijateljima pred TV-om. Živim u Velikoj Gorici u blizini glavnog grada Hrvatske, Zagreba, a bila sam zaposlena i kao slastičarka u restoranu “Potkova” na zagrebačkom Hipodromu.

5db9c-profilna

Moje najveće ljubavi, koje sam i objedinila na ovoj stranici, su putovanja, fotografija i hrana. Ponekad razmišljam što više volim od toga, ali teško mi se odlučiti…ma koga lažem, za dobru klopu sam uvijek 🙂 Luda sam za azijskom i meksičkom kuhinjom, slasticama svih oblika, vrsta i veličina, bijelim vinom, piletinom pripremljenom na milijun načina, krem juhicama, malinama i gotovo svim vrstama povrća. Najviše od svega volim isprobati neki novi recept iz svoje kolekcije kuharica i uživati u spajanju naizgled nespojivih namirnica. Imam i jednu čudnu “tajnu” – naime, ne volim jesti čokoladu. U čokoladnim kolačima bih se mogla udaviti, ali sama čokolada mi baš i ne ide. Smatram se velikim gurmanom i sve ću probati, barem jednom. Sama sebi sam zadala jednu malu misiju, a ta je da ću tijekom života obići što više kvalitetnih poznatih restorana…barem hrvatskih 😉

Na ovom linku možete pogledati i mali isječak o meni, koji je snimljen za emisiju Kronike Velike Gorice.


Kako je nastao “The Slice of Life”?

Počela sam kuhati sa samo deset godina pa često znam reći: „ Dok su se druga djeca igrala, ja sam učila kuhati“. Bila sam samo malo viša od kuhinjskog pulta, tek toliko da mogu uzeti žlicu i nešto mutiti. Prvi recept koji sam napravila bili su teleći medaljoni u umaku od šampinjona, a od slastica takozvani kraljevski kolač.
Kuhanje mi je od samog početka bilo zanimljivo, to je ono nešto što me opušta, i uz dobru glazbu, najviše se volim zatvoriti u kuhinju i tamo nešto stvarati. Kako se rađala i moja ljubav prema fotografiranju pripremljenih jela, tako se javila želja za traženjem istomišljenika i razmjenom fotografija i recepata.

Sve je počelo prijavom na poznatu kulinarsku stranicu Coolinarika, gdje sam u moru divnih fotografija i recepata naprosto uživala, i još uživam. Nakon stvaranja profila na toj, za jednog gurmana nezaobilaznoj stranici, uslijedili su interesi i za stranicom Kuhari.com koja također nudi obilje recepata, ali u obliku video recepata. S vremenom, javila se i želja za vlastitom facebook stranicom koja bi se bavila samo tematikom hrane i na kojoj bi objavljivala svoje fotografije hrane koju pripremim. Tako je i nastao „The Slice of Life“.


Zašto „The Slice of Life“?

Prijevod ovih riječi, „Kriška života“, činio mi se kao savršen opis onih malih stvari u kojima treba uživati u životu, kao što je na primjer kriška prekrasne čokoladne torte s malinama koja vam u dodiru s jezikom ispuni sva osjetila, i tada, makar nakratko, zaboravite na sve probleme i pomislite kako je život lijep.
Kriška torte, domaćeg svježe pečenog kruha, sočni odrezak, bilo što zapravo, sve mi to može poslužiti kao izgovor da još malo duže budem u svojoj kuhinji i stvaram nešto fino. Ova stranica je upravo o tim mojim strastima – kuhanju, pečenju kolača i fotografiji.

S vremenom je moja ljubav prema kuhanju i slasticama rezultirala i nekim divnim projektima, kao što su sudjelovanje u “Tri, dva, jedan – peci!”, natjecanju gdje sam 2013. godine osvojila 3. mjesto; radom na izradi i fotografiranju slastica za kuharicu Gospodarskog lista, “Moji najbolji kolači 2”; radom na izradi i fotografiranju slastica za kuharicu Gospodarskog lista, “Kolači – Čarolija užitka 2”; suradništvom na portalu Jamnice za “JaKuham” projekt, snimanju brojnih video recepata za stranicu Kuhari.com, itd. Više o svemu možete pročitati na stranici “Projekti i mediji” 🙂

Iskreno se nadam da ćete uživati u mojim sadržajima i da ćete navraćati opet, i opet i opet 🙂


Sva prava na slike objavljena na ovom blogu pripadaju The Slice of Life-u i zadržavam pravo objavljivanja slika na Internetu ili drugim medijima. Copyright © The Slice of Life.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s