Kuharica “Kolači – čarolija užitka 2”

Na Interliberu 2015.godine, prvi puta je u prodaju puštena kuharica “Čarolija užitka 2” Gospodarskog lista, nastavak poznate kuharice “Čarolija užitka”. Na kuharici sam radila kao stručni suradnik, slastičar i fotograf, te sam svih 200 recepata u kuharici napravila, aranžirala i fotografirala.

2014-te godine objavili smo kuharicu s kremastim kolačima i tortama (Moji najbolji kolači 2), a ove, 2015.godine, na red su došli prhki keksići, dizana tijesta i slana tijesta i grickalice. Četiri mjeseca sam pekla kolače prema receptima koje su nam vjerno slale čitateljice Gospodarskog lista, te sam dnevno radila po 2-4 kolača ne bi li kroz ta četiri mjeseca ispekla svih 200 komada.
Kuharica je nakon četiri mjeseca dotjerivanja u uredništvu Gospodarskog lista u studenom 2015. puštena u prodaju.

Trenutno se može kupiti u sklopu podružnica Hrvatske pošte, Narodnim Novinama, Školskoj knjizi te na web shopu Gospodarskog lista

Kao što sam napomenula, kuharica obiluje receptima za mnoge simpatične prhke keksiće za sve prilike – Božić, Uskrs, Valentinovo, itd., ali i za svaki dan kad Vam dođe želja za nečim hrskavim i slatkim 🙂Osim toga, kategorija dizanih tijesta također sadrži neke kreativne recepte, poput Uskršnjih zečića, ali i tradicionalne poput pince i mini panettonea.

 

Slatke maline rolice

Meni osobno najdraža kategorija je definitivno kategorija sa slanim receptima 🙂 Slane roladice od dizanog tijesta su najbolje jelo od dizanog tijesta koje sam u životu probala. Samim time i odličan party snack! Osim njih, u ovoj sekciji možete naći i profinjene košarice od sezama s nadjevom od tune, pizza-burek, slane štapiće sa sirom, piroške, domaći kviki gric, slane rolade i još obilje odličnih slanih recepata.

Košarice sa sezamom i tunom

 

Ciabbata s mladim lukom i začinskim biljem

 

 

Pizza burek

 

Domaće sendvič pecivo

 


Kuharica završava odabranom sekcijom ostalih recepata, kao što su sirovi keksi bez glutena, fererro kuglice, bijela limun bajadera, poznate Mozart kugle, itd.

Mozart kugle

Na blogu je već objavljeno dosta recepata iz ove kuharice, a biti će ih objavljeno još ih više jer mislim da smo stvarno okupili zanimljive i fine recepte primjenjive u svim prigodama 🙂 Nadam se da će se upravo neki od tih recepata uvući u stalni meni Vama i Vašoj obitelji!

Neki od recepata iz kuharice objavljeni na ovom blogu:


Keksi i prhke pite


Dizana tijesta


Slano


Ostalo

 


 

Advertisements